Nagrodę za Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii, wręczaną podczas targów Horeca/Gastrofood 2017 w Krakowie, w kategorii Wyposażenie i urządzenia gastronomiczne, jury konkursowe przyznało firmie Metro-Catering-System. Nagrodzona maszyna do pakowania żywności M-C-S MAP TSS 102 charakteryzuje się wysoką jakością wykonania oraz innowacyjnym systemem pakowania w technologii MAP (Modyfikowana Atmosfera Pakowania).
Odpowiedni sposobów pakowania dań gotowych oraz właściwie dobrane opakowanie to niezwykle istotne elementy działalności firm gastronomicznych. Pozwalają one nie tylko na dłużej zachować świeżość produktów, przedłużyć termin przydatności do spożycia, ale także są ciekawym sposobem wyróżnienia się na tle konkurencji. Dlatego też podczas targów Horeca 2017 nie brakowało odwiedzających, którzy chcieli zapoznać się z szeroką ofertą produktów oferowanych przez
Metro-Catering-System.
Firma nie tylko dostarcza opakowania oraz maszyny pakujące wielu sektorom gospodarki, ale jest także twórcą nowoczesnej metody pakowania dań gotowych M-C-S. Jest to najbardziej uniwersalny, prosty i sprawdzony sposób, który doskonale sprawdza się w sklepach, cateringu i na produkcji, oparty na niezawodnych urządzeniach i opakowaniach najlepszych europejskich producentów.
System M-C-S został stworzy z myślą o tych firmach, które poszukują nowych możliwości pakowania produktów i jednocześnie pragną wyróżnić się niebagatelnym, innowacyjnym oraz wysokiej jakości opakowaniem, nie narażając się na wysokie koszty.
Przed zakupem systemu M-C-S klient sam decyduje, jakiego typu opakowań będzie używał i jaka maszyna będzie dla niego najodpowiedniejsza. M-C-S umożliwia również wykonanie indywidualnej matrycy do wybranego przez konsumenta modelu urządzenia. Można więc wybrać opakowanie na zupy, tacki jedno-, dwu- lub trójdzielne na drugie dania, opakowania papierowe na sałatki czy kanapki – ilość zamówionych matryc i rodzajów opakowań jest uzależniona tylko i wyłącznie od potrzeb klienta.
Spośród szerokiej oferty firmy
Metro-Catering-System na szczególną uwagę zasługuje nagrodzona na targach maszyna do pakowania żywności M-C-S MAP TSS 102. Maszyna jest niezastąpiona w gastronomii, firmach cateringowych, sklepach na stoiskach garmażeryjnych oraz w małej produkcji. Jest to profesjonalne urządzenie do pakowania produktów z użyciem wspomnianej już technologii MAP, która opiera się na zastąpieniu w opakowaniu naturalnego powietrza gazem lub mieszanką gazów. Dzięki temu produkty zyskują dłuższy termin przydatności do spożycia, bezpieczeństwo, są higienicznie a tym samym zdrowo zapakowane.
Technologia MAP nie tylko sprawia, że żywność pozostaje dłużej świeża, ale gwarantuje producentom konkurencyjność poprzez dostęp do szerszej grupy konsumentów a tym samym do większego rynku zbytu. Produkty zapakowane metodą MAP docierają do klienta w nienaruszonym stanie nie tracąc na wyglądzie i jakości.
Zalety pakowania w MAP:
- dłuższy okres przydatności do spożycia
- bez środków konserwujących
- wysoka jakość produktów
- mniej odpadów
- większe możliwości sprzedaży
- higieniczne, hermetyczne i atrakcyjne opakowania
- bardzo szeroki wybór opakowań
- większa wydajność produkcyjna
- niższe koszty produkcji.
Firma Metro-Catering-System współpracą z branżą HoReCa zajmuje się od początku działalności, czyli od roku 1991. Od tamtego czasu z lokalnego dostawcy naczyń i opakowań jednorazowych zmieniła się w ogólnopolskiego dostawcę nowoczesnych rozwiązań dla tego sektora. Obszarem działalności obejmuje całą Polskę oraz kilka krajów europejskich. Współpracuje z największymi producentami opakowań w Europie.
Metro-Catering-System klientom oferuje nie tylko wysoką jakość i konkurencyjne ceny, ale także terminowe dostawy, bardzo duży wybór produktów oraz serwis gwarancyjny i pogwarancyjny urządzeń pakujących.
Więcej informacji na www.metro-catering-system.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.