Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Gęsina na Świętego Marcina w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim


Już od początku listopada 2017 w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim rozpoczęła się ogólnopolska akcja – Gęsina na Świętego Marcina 2017. To właśnie w tych obiektach na przełomie listopada i grudnia będą mieli Państwo możliwość spróbować autorskich dań Mariusza Kucharczaka na bazie gęsiny. Akcja trwa w 100 najlepszych restauracjach w całej Polsce i jest prawdziwą gratką dla smakoszy tego co polskie i tradycyjne.
 
Szef Kuchni w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim przygotował 4 specjalne przepisy z gęsiny bazujące na naszych lokalnych produktach, które można spotkać choćby w Borach Dolnośląskich otaczających Zamek Kliczków. W tych daniach odnajdziecie tradycyjne podejście do gęsiny, jak również jej innowacyjną odsłonę.
 
Przystawka - Chałka pszenna z majonezem z topinamburu i jabłka, pâté z gęsich wątróbek, piklowana czerwona cebula, kwaśna śmietana i chrobotek reniferowy. Ten starter to prawdziwa rozkosz dla podniebienia wariacja przenikającej się słodyczy chałki i konkretnego smaku pâté, sprawia, że każdy z próbujących będzie miał ochotę na więcej. Chrobotek reniferowy zbierany w Kliczkowskich lasach sprawia, że to danie ma w sobie nutę lokalności.
 
Zupa - Consommè z ziemniaka pieczonego w ognisku na wędzonej gęsi ze smażonym borowikiem i kluseczkami. Rozgrzewający, aromatyczny bulion, który idealnie sprawdza się w jesienne, chłodne dni.
 
 
Danie główne - Confitowane udo gęsi glazurowane rokitnikiem, buraczane kopytka, palony jarmuż i sos z cydru jabłkowego. Porcja wybitnej gęsiny idealnie skomponowanej z buraczanymi kopytkami sprawia, że możemy poczuć tradycyjną kuchnię polską, w najlepszym wydaniu Szefa Kuchni – Mariusza.
   
Deser - Topinambur w 3 odsłonach z nasionami słonecznika i pudrem pomarańczowym . deser doskonale uzupełnia całą gęsią ucztę – jest to odsłona deseru w wytrawnej postaci, która na pewno zaskoczy każdego.
Do wszystkich dań z naszego menu Akcja Gęsina na Świętego Marcina polecamy idealnie sparowane wina przygotowane przez Winnica Turnau z Baniewic w Województwie Zachodniopomorskim.
        
Zapraszamy do odwiedzenia restauracji w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim i by  przekonać się, jak smakuje gęsina – świetlany produkt na ucztach i dworach szlacheckich w XVII wieku!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000