Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
Bezprecedensowy sukces wszech czasów - IX HORECA 2014 w Atenach


W dniach 7-10 lutego w Centrum Ekspozycyjnym Metropolitan Expo w Atenach, odbyły się Międzynarodowe Targi HO.Re.CA. (Hotele, Restauracje, Cafe).
 
Targi HORECA są jednym z największych wydarzeń branżowych w Grecji, jak i na arenie międzynarodowej obejmujących cały zakres hotelarstwa i gastronomii (wyposażenie hoteli, restauracji, kawiarni, jak również napoje i artykuły spożywcze). Co roku, targi odwiedza ok. 120 tysięcy osób, którzy na 36.000 m/kw. powierzchni mają okazję zapoznać się z ofertami 525 wystawców.
VII Forum Gastronomiczne o nazwie GReat Kouzina
Po raz pierwszy, w tym roku na targach HORECA w Atenach, odbyło się gotowanie na scenie przez polskich kucharzy oraz prezentacja regionalnych produktów polskich firm: Zakład Mięsny Jasiołka – wędliny Tradycyjne i Ekologiczne, Secpol producent tradycyjnego słowiańskiego Sękacza oraz Artur Świerżewski Sklep Wiejski – Dziczyzna.
 
Pomysłodawcą i organizatorem z ramienia Firmy Oerlemans i Winterhalter, wyjazdu 35 osobowej  grupy, reprezentacji z branży polskiej gastronomi był Theofilos Vafidis Executive ChefCzłonek Fundacji Klubu Szefów Kuchni Polska, przedstawiciel Chef’s Club of Greece Poland Branch Office. Grupa odwiedziła fabrykę HQF Kanaki, największego producenta mrożonek w Grecji, między innymi Ciasta Fillo. Wieczorem odbyło się wspólne świętowanie przy stole w rytmach greckiej muzyki na żywo. W wolnej chwili zwiedzili starożytne zabytki Aten, obejrzeli Uroczystą Zmianę Warty przy Grobie Nieznanego Żołnierza.
Wszystkie dni Targów HoReCa 2014 obfitowały w wiele konkursów kulinarnych o różnych tematykach. Uczestnikami byli kucharze z  wielu regionów Grecji. Odbył się również, konkurs juniorów w kuchni.
 
Podczas targów Polskę reprezentowali: Theofilos Vafidis Expert i Doradca Kulinarny, Łukasz Konik Executive Chef Hotelu Brant oraz Artur Świerzewski Executive Chef Hotelu Trylogia, członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni, a także Maciej Goncewicz z Restauracji Sowa w Bydgoszczy.
Dużym zainteresowaniem cieszył się pokaz kulinarny szefów kuchni z Polski, gdzie licznie oblegane były stanowiska każdego z nich. Grecy upodobali sobie szczególnie żurek na zakwasie, gęsią wątróbkę oraz potrawy z dziczyzny, które w Grecji są rzadkością.
 
W niedzielę miała miejsce prezentacja kulinarna z 15 krajów świata. Przygotowywane potrawy przez polskich kucharzy, uzyskały uznanie komisji i zostały wyróżnione w kategorii Trendy Gastronomiczne Narodów.
 
Organizacją i realizacją projektu zajęło się Biuro Podróży Hellas Travel www.hellastravel.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000